Valpkurs

Godmorgon :)

Jisses så trött jag är nu! Men det är väl bara att bita ihop och jobba på. Något annat val har man inte här, något annat alternativ (som att ta det lite lugnt) går inte för sej. BLÄ va less jag är på dethär! Någon som har ett jobb åt mej?!

Sov hemma hos familjen inatt iallafall. Mamma och pappa är iväg på en båtresa och kommer hem på Torsdag så då är jag katt- och husvakt typ :)
Blev sent igår eftersom att jag och lillebror satt uppe och pratade bra länge och sen var det upp tidigt för att hinna med att svänga in hemma i lägenheten med Nellie. Men det gick det med ;)

Valpkursen var det ja. Den var rolig och det gick bra. Tror jag kommer få många smarta tips där vilket känns bra. Dock var det lite läskigt då det nästan bara var större hundar (Golden, Labrador osv.). Nellie var minst och yngst. Men det ska nog gå det med :)
Det första vi fick göra var ju såklart att chipptestas osv men sen ute på banan så fick vi ställa oss i en ring med hundarna sittandes vid vår sida. Sen skulle en och en gå slalom runt oss andra med sin hund. Det var .. spännande men det gick bra :)

På slutet av kursen så skulle hundarna få leka av sej lite lös, och dom tyckte att jag skulle släppa även min mini. Sagt och gjort.
Hon var tokrädd till en början men sen gick det bättre. Dock förändrades hon radikalt. Från att alltid ha varit försiktig, lugn och tyst till att morra/fräsa/skälla och småhugga efter de andra hundarna. Hon lät som en piraya typ och drog som tusan. Jag tyckte att det var obehagligt men instruktörerna sa att det var ett normalt beteende så det var bara att acceptera. Sen blev jag tillsagd att röra på mej lite så att jag inte stod helt still så hon hade sin trygga plats där och då blev hon helt vilsen. Sprang runt som en tok och letade efter mej. Hålla koll på mej? Näe. Lyssnade när jag ropade? Näe. Ställde sej hos en annan? Japp. Där stod hon och vägrade komma till mej, haha.

Något som jag fick i läxa att öva på till nästa gång var kontakt. Nellie skiter gärna i mej om det finns något annat runtomkring som är mycket mer intressant eller så. Så vi vet vad vi har att göra kommande vecka. Inte lätt, absolut inte lätt ska jag säga er. Men övning ger färdighet så det är bara att inte ge upp :)

Vi får väl se hur det går på Måndag när det är dags igen. Hoppas på bättre väder än i måndags iallafall. Inte så roligt att vara ute och sulla på i regn liksom.

Näe, dags att börja jobba. Arma öde.

Ha en toppendag :)

Tillbaka på jobbet.

Hejhej.

Nu sitter jag på jobbet och min sötnöt är hemma själv. Jag har väl någotsånär hunnit kolla igenom alla mejl och nya processer som kommit under semestern men det mesta kommer nog med tiden. Man är ju branog ringrostig nu kan jag lova :p Även de enklaste saker blir svåra :p
Usch, inte ens jobbat en dag och längtar redan till ledighet. Mer semester tack! Hemsk tanke då det är ett år till man får semester nästa gång.
Men vi har haft fem veckors underbar semester jag och min gojänta. Man får se tillbaka på dom de gånger de känns riktigt jävligt att jobba helt enkelt :)

Helgen har varit hur bra som helst iallafall så även den kan man glädja sej åt :)

Lördagen - For upp till AL för att vi trodde att det skulle bli bra väder så att man kunde åka lite båt och bada. Dock var vädret riktigt tråkigt när vi kom upp. Grått, blåsigt och trist. Men efter nån timme så sprack det upp och blev fint. Då for vi ner till stranden och åkte lite båt. Vattenskidor provades det att åka men det gick inte så bra. Så då åkte vi ring efter båten istället, det testade även jag. Fy tusan va kul det var, helt jävla sinnessjukt roligt. Mör i kroppen var man efteråt men det var det lätt värt. Höll mej kvar på ringen också så jag behövde aldrig doppa mej :p Jag hade lånat ut Nellies bur till pappa så hon fick åka i mitt knä upp. Men sen i båten så fick hon ligga i min väska (en stor bag). Så snart båten var igång så la hon sej ner och somnade, stannade vi till så vaknade hon och undrade vad tusan vi höll på med. Direkt när vi for vidare somnade hon igen - söten! Efter båtturen for vi hem till AL och satt och pratade en massa. Blev sedan bjuden på tacos och sen paj till efterrätt, underbart gott! Tack för det :) <3

Söndagen - Städade hela lägenheten, inte det lättaste med en hund som är rädd för dammsugaren men det var inte mycket att göra något åt då jag verkligen var tvungen att göra det. En liten olycka inne och sen låg hon och gömde sej inne i bädden, usch! Stackarn, men det är bara att öva på den biten så förstår hon att dammsugaren bara låter illa men är helt ofarlig :p Vid fyra åkte vi hem till familjen iallafall. Mamma och lillebror hade kommit hem från utlandsresan så då ville dom bjuda på mat. Surströmming stod på menyn så jag tackade knappast nej :p Tokgott och toktrevligt :) <3 Dock flyttade Nellies bästa kompis Lisa igår, så Nellie var inte så glad. Sprang runt och letade efter henne hela tiden. Otroligt tråkigt faktiskt.

Ikväll är det dags för första träffen på valpkursen också - späääännande! :)

Ha en fortsatt bra dag :)

Kattbus


Älskade, älskade, älskade gojänta! <3


När vi cyklade hem till pappa (mamma och lillebror är utomlands som sagt). Ungefär en mil. Underbart!


Nellie hade en dejt med grannens kor. Hon verkade inte riktigt förstå deras verkliga storlek dock :p


Lek med bästa kompisen! :)


Upp med tassarna! Så otroligt söta tillsammans.


Sötnosarna leker järnet! :)

Valpkurs

Godkväll :)

Långt mellan inläggen nu. Men jag/vi har lite annat för mej/oss förstår ni ;)

Sista dagen på semestern för mej idag, nu är det bara en helg och sen är det tillbaka till verkligheten. Känns allt annat än bra. Usch.

Något som gör att det ändå känns lite bättre är det faktum att min gojänta faktiskt klarar av att vara ensam om dagarna nu. Körde en "arbetsdag" igår. For hemifrån vid åtta, hem på lunch vid tolv och sen hem igen vid fem. Det var inga problem alls. Kameran bevisade ;)
Känns så sjukt bra att det vänt, i början ville hon inte alls utan bara tokskrek såfort man gick.

På måndag börjar vi kurs också, Nellie och jag :) Valpkurs - ska bli riktigt roligt och himlans spännande. Återkommer givetvis med en uppdatering om hur det gick :)

Ha en fin helg :)

Några bilder


Nellie på fällen med sitt nya tuggben. Lycka!


Ännu ett stycke snygg sovstil ala Nellie.


Nellie (min bäbis) har fått dille på att sova i famnen igen. MYS!

Och ja, hon är som min bäbis. Ligger i famnen som en och är hon på golvet och man sträcker händerna åt henne och frågar om hon vill komma upp i soffan så ställer hon sej på bakbenen så att man kan lyfta upp henne. Haha, så jävla sött så det finns inte! :p


Morgonmys i soffan! <3


PUSS! <3


Finns bara ett ord - KÄRLEK! <3

Update - framsteg

Goddagens goddagens :)

Vi har lite framsteg att rapportera härifrån :p

Framsteg 1 - ensamhetsträningen gjorde en totalvändning bara över en natt. Det går riktigt bra nu faktiskt :) Idag var hon ensam i ungefär en och en halv timme. Jag satte kameran på inspelning och hon sa inte ett ljud. Inte ens ett litet pip. Fruktansvärt skönt faktiskt :) Mina knep verkar fungera :) Hoppas bara på att det fortsätter fungera också så att det inte vänder tillbaka.

Framsteg 2 - rumsrenheten. Det går faktiskt riktigt bra nu. Visst, det kan hända någon liten olycka inne men det är långt mellan gångerna. Hon verkar ha fattat grejen med att man ska göra det ute nu faktiskt. Hoppas jag :p Idag till exempel när vi var ute och lekte så kissade hon det första hon gjorde när vi kom ut. Sen lekte vi ute i kanske en timme och precis innan vi skulle gå in så vände hon vid dörren och sprang till närmsta gräsmatta för att kissa igen. Sen kunde vi gå in, söööten! :) Du gör matte så stolt! Hoppas det fortsätter såhär nu :)

Igår var det förresten fyra veckor sedan jag var hos Eva-Lena och hämtade hem Nellie. Jisses så snabbt tiden har gått. Underbart har det varit! <3

Förresten Eva-Lena så börjar Nellie få ögonbryn nu som vi misstänkte :p Dom syns inte så väl inne, utan mest när vi är ute i solen. Men dom kommer mer och mer :p Den vita strimman i pannan är kvar men den ser dessvärre ut att vara påväg bort men jag håller tummarna på att hon får ha den kvar :)

Påbörjat sista semesterveckan nu, känns allt annat än bra. Usch! Kommer sakna Nellies och mina morgonmysstunder, det gör ont i mej när jag tänker på det. Men vi får helt enkelt ta igen det på helgen ;)

Näe, nu ska jag mysa ner mej i bollen som jag har liggandes på axeln. Japp, Nellie har krupit upp dit och lagt sej för att sova. Älskade gojänta! :) <3

Lördag

Godmorgon :)

Blir inte så mycket skrivet här nu av nån anledning. Dagarna bara flyter på ändå :p Gruvar mej till att börja jobba så jag får ont i magen tametusan :(
Vi är ute och leker och emellan ligger vi i soffan eller gör något nyttigt :)
Igår var Nellie lös här utanför för första gången och det gick riktigt bra. Hon diggar detdär med att vara lös den damen ;) Ska öva lite mer så att man inte behöver vara på helspänn hela tiden när hon är lös. Cykeltokig som hon är så slutar hon lyssna när hon ser en cykel såvida man inte verkligen ryter i åt henne.

Igår när jag var iväg och handlade så var faktiskt Nellie själv hemma. Hon var tyst när jag gick och hon var tyst när jag kom hem så lite framåt har vi ju kommit. Dock satte jag kameran på inspelning och en del gnäll och ylande var det ju men inte alls så mycket som jag trodde. Jag hoppas verkligen på att hon lär sej vara själv en stund nu snart så att man kan slappna av lite. Snart inser hon nog att jag faktiskt kommer tillbaka, hoppas jag :p

Just nu sitter jag i soffan och Nellie ligger här breve mej och sover. Ska snart duscha och sen fara på affärn och då ska Nellie få vara hemma själv igen. Tränatränaträna. Maten börjar ta slut så det är dags att inhandla lite mer åt damen. Ska även kika på nån godbit som hon kan få tugga på när vi övar ensamhet.

Ha en fin dag :)

Torsdag

Godmorgon :)

Det var då en jävla vecka att springa fram. Usch, snart är det dags att jobba. GRUVAR MEJ! En vecka kvar nu bara efter denna vecka. Kan man inte få några veckor till?! Jag vill verkligen inte börja jobba igen.
Sen är det klart att det blir värre när ensamhetsträningen inte går nå bra. Då jag tänkt att hon skulle vara hemma själv när jag jobbar och att jag sedan kommer hem med jämna mellanrum. Men om hon inte klarar av att vara ensam blir det helt plötsligt väldigt mycket svårare.

Igår duschade jag iallafall Nellie och det gick hur bra som helst. Men sen när jag torkat henne vad det race i lägenheten kan jag lova, branog :p Satan vilken fart det blev på henne :p

Dock regnade det när vi skulle ut på kvällskissningen så det var lite drygt. Men jag klädde på henne regntäcket och gick ut ändå. Till en början gillade hon inte alls att ha det på sej men sen accepterade hon det och det gick hur bra som helst :) Skönt faktiskt.

I morse var det jag som vaknade först för en gångs skull, mitt tröttöga sov som en stock i sin bädd :p Inte ofta det händer, brukar vara hon som väcker mej vid sju men nu vaknade jag vid nio och strax efter det vaknade även hon. Skönt med lite sovmorgon :)

Nu ligger vi i soffan och kikar lite på tv. Ska snart göra ett ryck för jag har mycket jag ska hinna göra med idag.

Hoppas ni får en bra Torsdag :)

Tisdag

Goddagens :)

Idag har det inte hänt mycket. Nellie och jag har bara varit hemmavid hela dagen och inte gjort nått speciellt alls :p
Så jag har inte mycket att berätta om faktiskt :p

Skönt att det har varit lite bättre väder idag iallafall så att vi kunnat vara ute och leka i gräset lite :) Sånt tycker vi om!

Rumsrenheten går sådär.. Det har gått bra men nu går det lite sämre ett tag. Just nu tycker hon att det är en väldig bedrift att bara ha väckt mej på morgonen, bara jag är vaken kan hon lika gärna kissa/bajsa inne tycker hon. Men att hon väcker mej är ju helt klart ett framsteg :) Men det gäller att slänga på sej kläderna fort som tusan och kasta sej ner för trapporna direkt när man slår upp ögonen för att undvika detta. Men hela nätter får jag sova iallafall :)

Ensamhetsträningen går inte heller så bra. Hon gnäller och ylar direkt när jag kliver utanför dörren. Men det är bara att forstätta öva och hoppas på att det ger sej snart..

Nu ska vi kika på Cesar Millan klockan nio och sen blir det nog till att sova :)

Godnatt :)

Diverse bilder

Hittade några fler bilder som jag tänkte visa :)


Vi testade det lilla regntäcket. Himlans fint :)

Blir till att använda det sen när vi ska ut i regnet. Synd att fötterna blir blöta ändå..


Nellie myser på en låda på lagret på mammas jobb när vi var där i Fredags. Mysigt! Hon somnade till och med där en sväng :p


Haha, såhär kan man också mysa säger Nellie :p


Ännu en snygg sovstil ala Nellie. Igår när jag låg i soffan och inte mådde så bra. Då skulle Nellie sova i "kojan" såklart :p

- och ja, det är ett blåmärke jag har där på benet ovanför tatueringen. Snyggt som tusan är det ju ;)

Näe, återställa telefon var det ja :p

Ha en fin dag :)

Båttur

Hejsan :)

Usch, vi har regn idag. Hatar det! Inge kul att släpa ut Nellie i kallt blött gräs. Dels för att hon fryser så men sen får man ju med sej en blöthund in vilket inte alltid är så kul :p Med det sagt förstår ni hur mycket jag gruvar mej för vintern. Snö, is och slask. Vill inte! Måste fixa en varm tröja till henne.

Helgen var det ja, hann aldrig skriva nått om den igår då jag blev dålig på eftermiddagen.
Vi for iallafall upp till AL som det var tänkt, dom kom och hämtade oss. Dock blev det lite sent upp så det hanns inte med det som var tänkt på Fredagen. Men jag och K hann åka lite båt iallafall innan solen gick ner. Nellie fick vara kvar hos AL då det var så kallt. Det hade gått bara bra så det var skönt :)
Vi sov över där så på Lördagen fick hon däremot följa med. Till en början fick hon sitta i min famn för att se vad tusan vi var ute på. Men sen fick hon krypa ner i buren på golvet där hon somnade nästan på en gång. Söthunden! Så lätt att ha henne med för hon finner sej i allt och bara lägger sej ner och somnar :p
Vi lade till vid en strand på en ö för att bada lite. Nellie var den som badade först, simmade som tusan. Haha. Väldigt otippat då jag inte trodde att hon ville utan satte fast kopplet i en stubbe för att jag skulle kunna bada utan att hon sprang iväg. Men hon drog som tusan och skulle med ut så då fick jag allt kliva upp och låta henne gå i. Men sen frös hon när hon kom upp, helt sjukt vad hon skakade. Så jag stod med henne inlindad i en handduk tills hon fick upp värmen. Sen fick hon krypa in i buren med filten medans jag och K badade.
Otroligt fin dag var det - båt, bad, sol och finväder. Älska!

Nellie fick vara lös ute på deras gård förresten, helt utan koppel. Ni kan ju tänka er vilken befrielse hon tyckte det var. Haha. Sprang runt lycklig som tusan men hade alltid koll på var jag var någonstans. Lyssnade rätt bra på inkallning och var väldigt duktig :) Känns jobbigt att inte kunna ha henne lös här hemma också, men här är det bilar, människor och rörelse överallt så jag tror inte att det skulle fungera. Trist. Men när hon blir lite äldre så att det går att lita på henne till 100% så går nog det med. Men idag - icke.

Nu ska jag ta och återställa min telefon, känns inte alltför kul men det måste göras. Bara att hoppas på att de problem som nu finns rättas till genom det :)

Bilder från helgen kommer hääär:


Båten :)










Ekolod - 22,7 meter djupt, 16,7 grader i vattnet och massa fisk :p


Myspys <3




Buren på golvet under ratten, där sov hon göött :)


Helt sjukt fin dag!


Friiiiiheeeeet ;)

Äventyrshelg

Hejhej.

Vi har varit ute på äventyr nu i helgen så därför har det varit lite dött här på bloggen.

Tänkte skriva ett inlägg och berätta om det lite senare :)

Godmorgon

Godmorgon!

Natten har varit väldigt bra. Sovit hela natten och vaknade upp pigga och glada vid halv nio :)

Idag ska vi eventuellt upp till AL igen för lite äventyr. Vädret ser riktigt lovande ut idag så det kanske blir båttur och bad idag om man har tur. Dock vet jag inte om vi ska upp, det är sånt som märks :) Jag har ju nämligen ingen bil så ska vi upp måste dom komma ner och hämta oss. Men som det lät nu så skulle dom komma ner och hämta oss iallafall så vi hoppas på det :)

I morgon åker min mamma och lillebror utomlands i två veckor så vi ska snart ta och promenera bort till hennes jobb för att önska dom trevlig resa :)

Näe, dags att göra nån nytta innan det är dags att gå.

Hoppas ni får en otroligt bra dag :)

Tröttmössa

Hej :)

Blev aldrig nått bloggat igår då jag kom hem sent och var så himla trött så kastade mej i soffan direkt när vi kom hem :p

Blev iallafall varken båtåkande, bad eller sol igår. Otroligt tråkigt faktiskt då det var det man var inställd på. Skitväder, kallt och tokblåsigt. Men det var trevligt ändå :) Vi satt inne och umgicks istället och var bara ut en liten sväng :) Fikade och käkade även middag där innan vi for hem. Deras hund ignorerade återigen Nellie totalt så vi lät det vara så :) Hon visade att hon accepterade att Nellie var där men att hon inte ville ha nått med henne att göra typ. Pratade med en hundkunnig som rekommenderade oss att låta det vara så att det inte slutade med att deras hund blev hundilsk. Detta kunde nämligen hända om vi tvingade Nellie på henne.

Påväg hem stannade vi till hos mina föräldrar då jag skulle klippa håret på lillebror samt klippa och färga håret på mamma. Dock blev det inte så då det ramlde in besök utan jag for hem istället.

Idag däremot blev det frisördags. Himlans fint blev det, förjävla bra på detdär jag ;p Helt självlärd är jag också :)
Det sägs ju till exempel att man inte är en riktigt lastbilschaufför förrän man kört tipp. Då kan man likna det med att man inte skulle vara en riktigt frisör förrän man klippt sej själv i fingret. Med detta ville jag få sagt att jag nu är en riktig frisör då jag faktiskt klöpp mej i fingret för första gången idag :p Inte mycket men ändock :p

Förresten så har Nellie fått in snitsen på att hoppa upp själv i soffan nu. Två gånger har hon lyckats hittills :p Jag har inte sett hur hon gör men helt plötsligt två gånger när jag kommit in i vardagsrummet så har hon suttit uppe i soffan.
Med andra ord så kan hon snart även hoppa upp i sängen. Så då gäller det att vara hård då jag helst inte vill att hon sover där utan i sin egen bädd. Önska mej lycka till då hon antagligen kommer passa på direkt när jag somnat och inte kan säga till henne :p

Näe, nu ska jag fortsätta titta på tv sen blir det nog till att sova, är riktigt trött nu. Nellie sover så sött på min fot i detta nu, så jäkla skönt ser det ut :)

Godnatt.


Sovande missar med en sovande Nellie mitt i idag :p


Sötnosarna sover näääära :)

Äventyr

Godmorgon :)

Inatt har vi sovit otroligt gott och Nellie ville inte vakna när klockan ringde. Känns väldigt skönt att hon kan sova hela nätterna nu utan att behöva gå ut mitt i natten. Men bara för att jag sa det nu då så kommer det bli annorlunda kommande nätter, haha :p Dock klarar hon inte av att sova när jag kliver upp så direkt när jag sätter ner fötterna på golvet studsar hon upp. Lite trist för det vore ju skönt om hon kunde ligga kvar och mysa trots att jag kliver upp, men det kommer kan jag tänka mej :p

Nu sitter vi i soffan och väntar på att klockan ska bli typ tio så vi får göra oss klar och fara.
Har kameran med mej idag så jag ska försöka knäppa några kort som jag kan visa sen tänkte jag :)

Ha en underbar dag.

Kattlek och ensamhet

Godkvällens på er :)

Det gick hur bra som helst att gå och hämta bilen. Nellie blir bara duktigare och duktigare att gå i kopplet. Bilåkandet gick också hur bra som helst, hon lade sej till rätta i passagerarsätet direkt så det var skönt :)
Hon fick vara hemma själv när jag var iväg och handlade. Det gick väl inte direkt så jättebra. Hon gnäller och ylar som tusan. Men det är bara att fortsätta öva så förstår hon nog snart att det inte är nått farligt och att jag kommer tillbaka :)

Nu sitter jag i soffan och kikar på TV. Nellie ligger här breve och sover men vi ska väl snart ta och gå ut. Ska försöka sova tidigt ikväll så att vi är riktigt pigga inför morgondagens äventyr :)


Hmm, ska vi våga hälsa?


Kom igen, nu hälsar vi!


Jaaa, det gör vi! ;)


Nellie och hennes favoritmisse busar järnet!


Komigen katten - det svänger ju! ;)


Dom är så underbart söta när dom leker tillsammans! :)


Nellie sover :p Snyggasovstilar är hennes mellannamn :p Hon ligger på rygg i skarven mellan dynorna med tassarna rätt upp i vädret. SÖTT!


För att jag fick en present av matte idag!
Dentastix. Favoriten. Jisses så hon gnager på dom! Man får ta ifrån henne dom så att dom räcker iallafall lite längre :p


Ursäkta dålig kvalité på bilderna, men dom är tagna med mobilkameran i farten. Inte det lättaste alla gånger :p

Ha en finfin fortsättning på er kväll :)

Ensamhet

Hejsvejs :)

Igår var vi till min familj igen och käkade jordgubbar. Så sinnessjukt gott men dessvärre så är det snart slutsålt :( Nellie lekte iallafall med sin kattvän. Dom är så himla söta tillsammans. Leker som tusan. Knäppte några kort igår som jag tänkte att jag skulle visa senare.
Badade igår igen också, jag och lillebror for iväg efter maten. Lite kallare men ändå väldigt skönt :) Man badar på tok för lite bannemej :p

Är påväg till min mammas jobb för att låna bilen. Handling står på schemat då mitt kylskåp ekar tomt :p Hade ju tänkt lämna damen hemma själv den lilla stunden då det gått så bra tidigare men nu vet jag inte hur jag ska göra.

Ensamhetstränade lite på förmiddagen igen nämligen och det går inte lika bra längre. Hon gnäller och ylar en hel del. Inte särskilt kul. Dels för att det kanske stör grannar, sen för att det skär i mej sen för att det antagligen inte alls är kul för henne heller. Men det blir väl så när den man följer efter varje millimeter försvinner :p Men det är bara att fortsätta öva så ger det sej nog tillslut :) Håll tummarna gott folk!

I morgon ska vi ut på äventyr iallafall. Vi ska ut och åka båt och förhoppningsvis bjuder dagen på sol och bad också. Ska bli hur skojj som helst :) Skönt att komma iväg lite :)

Näe, nu ska vi bege oss till mammas jobb för att låna bilen. Får väl se hur det går att ha Nellie lös i bilen, kan nämligen inte släpa med transportburen. Tur att det är en så kort bit :)

Ha det bra så länge så kikar jag in med bilder och update senare :)

Bad och kattlek

Hejsvejs :)

Igår var jag hem till mina föräldrar och blev bjuden på min absoluta favoriträtt. Ättikstark dillsås, fläsklägg och potatis. Det bästa som finns ska ni veta ;)
Efter maten skjutsade mamma mej och min lillebror så vi fick bada. Första doppet för mej i år - hur skönt som helst var det :) Nellie var hemma med min pappa och busade med sin nyfunna vän - en av våra kattungar. Det hade gått hur bra som helst och dom hade haft det riktigt roligt :)

Inatt sov Nellie hela natten, från elva till åtta. Ingen present hade jag när jag vaknade heller men det var riktigt bråttom ut direkt när jag slagit upp ögonen ska ni veta :p Var bara att kasta på sej kläderna och springa ner för trapporna. Men hann, det gjorde jag :) Vi brukar ju alltid gå ut en gång vid tre-fyra men inatt skippade vi det och det gick ju bra :)

Idag har jag tvättstugan så jag springer upp och ner till den, Nellie får inte följa varje gång vilket hon accpeterar utan problem, men när man kommer in igen kan jag säga att man har en gladrumpa efter sej :p

Jag hoppas att väderguden vill oss väl kommande vecka för jag vill ha sol och finväder så att man kan bada. Så kanske Nellie vill premiärbada småtassarna lite också :) Just nu är det gått och tråkigt och regnar nog också och det har gjort det hela hela helgen, så otroligt tråkigt. Näe, finväder vill vi ha till veckan nu!

Näe, dags att springa ner igen.

Ha det finfint :)

Bildbomb - Vaket tillstånd

Godkväll :)

Nu ikväll har Nellie fått premiär-duschat. Det är spöregnat här och det vädret var vi ut i. Bus i gräs, vattenpölar och ja - ni kan ju tänka er hur hon såg ut när vi kom in :p Så då fick hon duscha, inte omtyckt till en början för då sprattlade hon bara. Men sen verkade hon gilla det och stod helt still :) När jag sedan torkat henne fick hon ju världens spratt, blöt kunde man ju för fasicken inte vara och inte lukta något annat än hund heller :p

Här kommer iallafall några bilder till på min lilla sötnos som jag lovade :) I vaket tillstånd denna gång :p


Gääääääääsp!


Såhär söt var hon när hon mös i mitt knä i bilen precis när jag hämtat henne :)


Ute på en liten promenad under bilresan hem :)


Mys i gräset med en liten tröttis :p


Tröttnosen i solen, inte lätt att vara trött OCH ha solen i ögonen :p Detta samtidigt som man vill busa jääärnet!


Näe, nu ska jag ta och kika lite på tv innan det är dags för en sista promenad och sedan sängen :)

Godnatt :)

Bildbomb - sovställningar

Hejsvejs :)

Hoppas ni har det bra i finvädret!

Nellie och jag började öva lite ensamhet idag. Hittills går det faktiskt otroligt bra. Har dock bara kört typ 10 minuter åt gången men det går bra, riktigt bra. Bara att utöka allt eftersom nu och hålla tummarna på att det fortsätter gå lika bra :) Hon säger än så länge ingenting och blir sedan tokglad när jag kommer tillbaka :D

Här kommer ett gäng bilder som jag lovat tidigare. På några av Nellies otroligt snygga sovställningar :p
Älskade hund! <3


Såhär sov hon i bilen på väg hem precis när jag hämtat henne :p


Första natten - klart man skulle sova med huvudet på mattes hand :)


Sötvovven min som alltid ska ha huvudet på något när hon sover ;)


<3


Sova på kudde är klart man ska göra ;)


En av favoriterna :p :D


Dille på att sova mellan benen på mej.


Somsagt :p


En till ;)


Söten!


Ser ut som en liten kanin nästan :p


En annan av favoriterna, allrahelst eftersom att man kan bli kliad på magen när man ligger såhär! :)


Nyvaccinerad och inte alltför pigg.


Nyvaccinerad sötnos som sover på mattes hand <3


Upp som en sol och ner som en pannkaka!


Att ligga åt rätt håll i bädden är alldeles för överskattat för att ens testa :p

Haha, ja det var några stycken iallfall ;D Älskadeälskadeälskade vovvsing!

Kommer upp lite fler bilder lite senare ikväll tänkte jag :) Fortsätt håll utkik vettja ;)
Ni får ju gärna lämna ett spår också förresten, roligt att se vilka ni är och vad ni tycker :)

Ha en fortsatt bra dag!

Bildbomb på gång

Passpå - imorgon väntar en bildbomb - håll utkik ;)

Cykelkorg

Hej på er :)

Har ni haft en bra dag?

Jag och Nellie har haft en väldigt bra dag må jag säga :) Varm, lugn och skön :)
Dagen började halv åtta då vi var ut på morgongöra, sen la vi oss i soffan och sov lite mer än två timmar till.
Hade ju klockan på inatt för att vi skulle gå ut för att undvika olyckor inne då hon ännu inte kan hålla sej en hel natt, men vi kom aldrig ut inatt. Båda var för trötta helt enkelt. Så halv åtta väntade jag mej en present någonstans i lägenheten, men icke. Hon hade inte gjort nått alls vilket känns väldigt skönt. Kanske börjar hon förstå dethär med att göra det ute och hålla sej om natten - hoppas ;)

När klockan var ungefär elva så bestämde jag mej för att ge cykelkorgen ett försök. Klädde den med en filt och satte Nellie i den. Dock vågade jag inte cykla med henne första gången utan gick bredvid och ledde cykeln istället. Det gick otroligt bra. Mycket att titta på så hon var ju inte still för en sekund men tack vare kopplet höll hon sej kvar iallafall, om några gånger kan hon nog med att sitta still och kolla på allt samtidigt ;)
Vi gick/åkte iallafall och hälsade på K och lunchade där, sen gick vi därifrån och hälsade på min mamma på hennes jobb. Hon är inte alltför framåt än utan strejkar gärna när det är för mycket nytt runtom henne så därför blev det till att åka famn dit :)

Hem från K cyklade jag sedan, det gick väldigt bra det med faktiskt :) Känns skönt att veta att man kan cykla med henne, är ju lite lättare att ta sej någonstans med henne då :)

Näe, nu ska jag fortsätta kika på tv :)

Andra augusti

Goddagens på er :)

Nellie blev rätt dålig av vaccinet igår så det blev inget mer bloggat. Hon blev som sagt svullen i kroppen, hade klåda överallt och mot kvällen kräktes hon också. Lillhjärtat mitt. Det var inte roligt alls, men vi gick ut och satt ute ett bra tag vid typ nio och efter det mådde hon iallafall lite bättre. När det var dags att sova hade hon sitt vanliga race som hon alltid har precis innan läggdags, dock blandades även detta race med stopp för kliande var tredje meter. När hon väl lagt sej och somnat så sov hon i två minuter och sen vaknade hon igen av att det kliade. Drog ett race runt i lägenheten men sen la hon sej och somnade för natten.

Klockan tre var vi ut inatt och sen sov vi till kvart över nio - inte illa ;)

Idag har vi bara tagit det lugnt. En kompis var hit mitt på dagen och hälsade på. Vi satt ute på en filt i gräset och käkade en varsin gladd. Minst sagt underbart var det ! :) <3
Nellie är väldigt reserverad när det gäller nya människor så det är inte alltid så lätt att få henne att möta mina kompisar/släktingar men efter ett tag brukar det faktiskt gå bättre :)

Nu ska jag ta och plocka reda lite här, ett ont måste som det känns . Haha :p

Ha en trevlig kväll :)

Veterinärbesök avklarat

Tjopp!

Veterinärbesöket är nu avklarat. Hon var så himla duktig. Sa inte ett ljud och vad väldigt lugn :)
Matte är hur stolt som helst nu ska ni veta! :)

Nu är hon lite svullen och har lite klåda så det blir till att ta det lugnt resten av dagen och hoppas på att det ger med sej :)

Nu ska jag mysa lite med min sovande Nellie här breve och hålla tummarna för att hon får sova en bra stund nu för det både behöver hon och är värd :) <3

Veterinärbesök och hundträff

Hejsvejs.

Igår var vi upp till AL så att Nellie fick hälsa på deras chihuahua så därför blev det inget bloggande igår :) Det gick verkligen över förväntan för dom två att träffas. Dom hälsade på varandra på en gång och sen ignorerade deras donna Nellie. Hon vände ryggen mot och ville inte alls prata eller hälsa mer :p Nellie ville leka men icke :p Det slutade med Nellie lekte med oss andra istället :p Och mellan det sov dom ungefär en meter från varandra, så på nått sätt accepterade dom ju ändå varandra vilket känns skönt :) Ska åka upp så snart som möjligt igen så att dom vänjer sej med varandra, söthundarna :) <3

Sen på vägen hem svängde vi in till mina föräldrar och åt surströmming, himlans gott :) När vi kom hem käkade vi en glass och lekte av oss all energi, eller oss - Nellie. Hon får sånna energiryck på kvällarna så det är helt sjukt :p 120 runt omkring som en tok :p

Idag ska vi till veterinären - 12v vaccinationen står på schemat :) Ska bli spännande. Känns väldigt skönt att Nellie accepterat transportburen så bra. Blir lättare att skjutsa henne i bilen då. Hon lägger sej ner nästan direkt och sover i den :p

Nu är det dags att göra ett ryck innan det är dags att börja fundera på att åka :)

Ha en bra dag.

RSS 2.0